[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: UR7QM, Thomas  
Встиг вручну висмикнути вилки з розеток
tbes50203Дата: Пятница, 07.08.2026, 08:29 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
На тому тижні в нашому будинку через аварію на підстанції напруга в мережі підскочила майже до трьохсот вольт, і у сусідів згоріли холодильники та пральні машини. Мені просто пощастило, бо я в той момент був удома й встиг вручну висмикнути вилки з розеток, але після цього випадку зрозумів, що залишати дорогу техніку без автоматичного контролю більше взагалі не можна.

evanduke324Дата: Суббота, 08.08.2026, 16:41 | Сообщение # 2
Рядовой
Статус: Offline
Теж пройшов через подібний переляк, коли через відгорання нуля в щитку ледь не втратив увесь комплект побутової техніки. Після того випадку вирішив брати лише якісні керуючі модулі від надійних дистриб'юторів, які працюють на українському ринку ще з 90-х років і мають партнерство з відомими брендами на кшталт Schneider Electric, IEK, ETI, VIKO, Ergom та ДКС. Набагато безпечніше замовляти високовольтне обладнання й професійні функціональні матеріали в одному місці з гарантією від виробника, ніж купувати дешевські сумнівні блоки. Для своєї квартири я підібрав якісні модулі автоматики, і сертифіковане реле у НВА — це те, що я використовую для цілодобового контролю живлення. Ставив реле напруги для захисту техніки. Реле у НВА взяв, є і твердотільні SSR. З власних спостережень дам кілька практичних порад: обов'язково виставляйте часову затримку на повторне включення для компресорного обладнання на п'ять хвилин, підбирайте поріг спрацьовування за верхньою і нижньою межею та регулярно перевіряйте затяжку силових клем під навантаженням.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Дни рождения

Copyright Клуб "73" © 2026 | Сайт управляется системой uCoz